Thor aktiválási hiba a Windows Platform FIPS validált kriptográfiai algoritmusokkal kapcsolatban

Bizonyos esetekben a Heimdal Security szoftver telepítése sikertelen lehet, a következő hibát jelezve: “Could not activate license.” Ha ez megtörténik, akkor az első ajánlott hibaelhárítás ITT található.  

Egy másik tényező, amely a problémát okozhatja, a Heimdal Security naplóiban található hiba. A hiba a következőket írja: “Ez a megvalósítás nem része a Windows Platform FIPS által hitelesített kriptográfiai algoritmusoknak.” 

A megoldás a probléma kijavításához: 

  1. Tiltsa le a “Helyi biztonsági beállítási rendszer titkosítását”: Használjon FIPS -kompatibilis algoritmusokat a titkosításhoz, a kivonatoláshoz és az aláíráshoz a Windows rendszerben. 

  2. Válassza a Start > Control Panel > Administrative Tools > Local Security Policy lehetőséget. Megjelenik a Group Policy párbeszédpanel. A “Local Policies” fejléc alatt válassza a “Security Options” lehetőséget, és keresse meg a “System cryptography” elemet. Használjon FIPS -kompatibilis algoritmusokat a titkosításhoz, a kivonatoláshoz és az aláíráshoz. 

  3. Nyissa meg a “registry editor”-t, és keresse meg a következő elérési utat! Győződjön meg arról, hogy az adatbázis alkulcsa 0-ra van állítva: 

         HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\fipsalgorithmpolicy 

További kérdés esetén keressen minket a [email protected] email címen!

Miért férhetek hozzá olyan weboldalakhoz, amelyeket korábban blokkolva voltak?
Heimdal ™ Threat Prevention