Miért férhetek hozzá olyan weboldalakhoz, amelyeket korábban blokkolva voltak?

Heimdal ™ Threat Prevention

Számos oka van annak, hogy hirtelen elérhet néhány olyan weboldalt, amelyeket a Heimdal Security támogatási csoportja letiltott vagy blokkolt. 

Az első ok: 

Lehet, hogy a böngésző rövid ideig tárolt a helyi gyorsítótárban adatokat, valamint cookie-kat. Ennek következményeként a böngésző - hibásan - azt jelezheti, hogy a webhely biztonságos. 

A következőket javasoljuk: 

  • Törölje a cache és a cookie-kat. Ha útmutatásra van szüksége, kattintson IDE.

  • Zárja be és nyissa meg újra a böngészőt, ellenőrizze, hogy hozzáfér-e a webhelyhez. 

  • Nyissa meg a CMD -t rendszergazdaként (Start>Search for CMD), majd írja be az ipconfig /flushdns parancsot, és nyomja meg az enter billentyűt. 

Ajánlott ezt a műveletet időről időre megismételni, hogy elkerüljük a hasonló helyzeteket. 

Második ok: 

Amíg a Thor telepítve van, és a DarkLayer Guard is be van kapcsolva, gyöződjön meg arról, hogy a szűrő be van állítva az aktuálisan használthálózati adapterre. 

Ahhoz, hogy ellenőrizhessük, hogy a szűrő be van -e állítva, a hálózati adapter IPv4-jének DNS-ét kell megvizsgáljuk. Amennyiben az  127.7.7.x, akkor a szűrő működik 

Ennek ellenőrzéséhez lépjen a “Control Panel>Network and Sharing Centre> Change adapter settings” elemre. 

Itt rá kell kattintania jobb egérgombbal a LAN-ra vagy WIFI-hez csatlakoztatott adapterre, és válassza a “Properties” lehetőséget. 

 

Ha a hálózati adapter IPv4 -je 127.7.7.x -re van állítva, kérjük, olvassa el újra az első okot, indítsa újra a számítógépet, majd próbálja meg újra elérni a webhelyet. Ha a hálózati adapter IPv4 -je nem 127.7.7.x -re van állítva, annak ellenére, hogy a Thor DarkLayer Guard be van kapcsolva, akkor meg kell győződnie arról, hogy nem rendelkezik másik szoftverrel, amely bizonyos DNS-t használ a működéshez. Ez helyettesítheti a Thor által beállított DNS beállításokat. Az is előfordulhat, hogy a víruskereső vagy más biztonsági szoftver nem teszi lehetővé a Heimdal Security számára a DNS beállítások alkalmazását. Talán víruskereső, VPN vagy Proxy szolgáltatás. 

Gyöződjön meg arról, hogy a fent említett okok egyike sem gátolja a Thor szolgáltatást. 

Harmadik ok: 

Előfordulhat, hogy csapatunk újra elemezte a szóban forgó domain-t, és végül veszélytelennek minősítette azt. 

Ennek következtében előfordulhat, hogy eltávolítottuk a webhelyet a feketelistánkról.  

További kérdés esetén keressen minket a [email protected]  email címen!

A Heimdal ™ Threat Prevention használata – a Cisco Anyconnect VPN használatával