Mi történik, ha megakadályozzuk egy HTTPS-oldal betöltését?

A Threat Prevention Endpoint modul védi a felhasználókat azáltal, hogy blokkolja a rosszindulatú webhelyekhez való hozzáférést. A Threat Prevention Endpoint nem tudja megjeleníteni a HEIMDAL™ tiltó oldalt, ha https-címet blokkolt, mert a HTTPS-nek tanúsítványhitelesítésre van szüksége.


 Ha például úgy dönt, hogy letiltja a Facebookot a felhasználók számára, minden alkalommal, amikor az egyik felhasználó megpróbálja használni a facebook.com -ot, a böngésző a fenti hibát jeleníti meg, mert a facebook.com a HTTPS protokollt használja. Ez azt jelenti, hogy amikor a felhasználó megpróbálja elérni facebook.com oldalt, a böngésző tanúsítvány-hitelesítést vár a Facebook oldaltól. Az érvényesítés nem érkezik meg, helyette a böngésző munkamenete megkapja a Heimdal Security tanúsítványt, ezért a kérés sikertelen lesz.

Ha a rendszergazda ellenőrizni szeretné a blokkolt fenyegetéstípusokat, akkor a Dashboard felületén belül van egy speciális nézet. Ez a nézet, a “Threat tab” megmutatja a leggyakrabban blokkolt fenyegetés típusát a hálózatban.

További kérdés esetén keressen minket a [email protected] email címen!

Hogyan engedélyezzem az e-mail értesítéseket?