Hogyan működik a Heimdal's OS Updates frissítések funkció, amikor a Feature Updates-ekről és a Quality Updates-ekről van szó?

A Windows 10-től kezdve a Microsoft bevezetett egy új karbantartási modellt, a Windows as a Service (WaaS) néven, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy háromévente kapna egy új verziót, most fokozatos frissítéseket kap, amelyek felgyorsítják az új funkciók integrációját, és leegyszerűsítik az eszközök biztonságának és támogatottságának megőrzését. Ennek az új karbantartási modellnek az eredményeként mostantól kétféle frissítéssel rendelkezik: feature updates és quality updates. Mindkettő egyformán fontos, mindegyik más-más fejlesztést hajt végre különböző időpontokban. 

Mik azok a Windows 10 funkciófrissítések? 

A fejlesztési folyamat részeként a Microsoft telemetriai adatokat, valamint a belső tesztelésből, és a Windows Insider Program résztvevőitől származó visszajelzéseket használ az új verzió előkészítéséhez. Amint a frissítés átmegy a tesztelési fázisokon, és megbízhatónak bizonyul, a bevezetés megkezdődik a fogyasztók, majd az üzleti ügyfelek számára a Windows Update szolgáltatáson keresztül, mint opcionális frissítés, amelyet a felhasználóknak manuálisan kell telepíteniük. Azok az eszközök azonban, amelyek telepítése a szolgáltatás végéhez közeledik, automatikusan megkapják a funkciófrissítést a rendszer biztonságának és támogatottságának fenntartása érdekében. 

Támogatja a Heimdal az ilyen típusú frissítéseket? 

Igen, a Heimdal képes automatikusan telepíteni az összes olyan Windows-frissítést, amelyet a Microsoft API-n keresztül szállítanak a szokásos kézbesítési csatornán keresztül (például az alábbi első kódrészletben) és az opcionális csatornán (például az alábbi második kódrészletben).


 A fent leírtak szerint ezek a funkciófrissítések az első kiadásukkor nem kötelezőek, és az opcionális csatornán keresztül érhetők el, ami azt jelenti, hogy a HEIMDAL-agent opcionális frissítésként is észleli őket. Egy idő után, amikor a funkciófrissítés az életciklusa végéhez közeledik, a Microsoft elkezdi kézbesíteni a szokásos csatornán keresztül, ami azt jelenti, hogy a HEIMDAL Agent rendszeres frissítésként észleli és telepíti őket.

Mik azok a Windows 10 minőségi frissítések?

A minőségi frissítések (más néven cumulative updates vagy cumulative quality updates) azok a kötelező frissítések, amelyeket a számítógép havonta automatikusan letölt és telepít a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Általában minden hónap minden második keddjén (Patch Tuesday). 


A funkciófrissítésekkel ellentétben az ilyen típusú frissítések nem tartalmaznak új funkciókat, vizuális változtatásokat vagy jelentős fejlesztéseket. Ezek karbantartási frissítések, amelyek célja a hibák és a biztonsági rések javítása illetve növelni a megbízhatóságot a Windows 10 jelenlegi verziójával.

Támogatja a Heimdal az ilyen típusú frissítéseket?

Igen, a HEIMDAL-Agent automatikusan észleli és telepíti a Quality Updates-eket és a Cumulative Updates-eket. 

További kérdés esetén keressen minket a [email protected] címen.

Mi az a HEIMDAL Agent RC?