HEIMDAL Dashboard végpont beállításai

Linux

HEIMDAL Dashboard végpont beállításai (Linux)


Ebben a cikkben mindent megtudhat a HEIMDAL kliensoldali termékeken végrehajtható beállításokról a HEIMDAL Dashboard -> Endpoint Settings menüpontban.  A végpontbeállítások megnyitásához be kell jelentkeznie a HEIMDAL Dashboard-ba. Kattintson az Endpoint Settings gombra (jobb felső sarokban), és válasszon egy csoportházirendet/GP-t!


1. Endpoint Settings
2. General
3. Patch & Assets


ENDPOINT SETTINGS


A Endpoint Settings menüben van egy Linux-végpontoknak szentelt szakasz, ahol létrehozhat és kezelhet GP-ket, amelyek a szervezeten belüli végpontokra vonatkoznak. A Linux GP lapon megtekintheti az összes csoportházirendet, igény szerint szerkesztheti a prioritásaikat (drag & drop használatával), engedélyezheti/letilthatja, illetve megkettőzheti őket. A Download gombbal generálhat egy Excel-fájlt, ami tartalmazza az összes GP-t és azok beállításait.

GENERAL
A General lapon konfigurálhatja a GP-beállításokat, melyek a GP hozzárendelésre vonatkoznak, és ahol ellenőrzési intervallumokat, küszöbértékeket és egyéb további beállításokat végezhet.

Policy Name - állítsa be a Group Policy nevét;
Priority - megmutatja a Group Policy prioritását a Group Policy listában. A GP listában a Drag and Drop használatával állítható be;
Policy check interval -  beállítja a Group Policy ellenőrzési intervallumát, amit a HEIMDAL Agent automatikusan elvégez a HEIMDAL dashboard-al és szerverekkel való kommunikációhoz. A Policy check interval alapértelmezett ideje 180 perc;

Licensing check interval - beállítja a HEIMDAL-licenc-ellenőrzési intervallumot, amelyet a HEIMDAL-Agent automatikusan végrehajt;

Proxy beállítás
Ez a funkció lehetővé teszi a HEIMDAL Agent számára, hogy kommunikáljon a HEIMDAL Dashboard-al, ha a végpont(ok) egy proxyszerver mögé vannak helyezve. Lehetővé teszi a proxy beállítások megadását úgy, hogy hozzáadja a szükséges információkat a megjelenített mezőkhöz.

Proxy Settings - a felhasználónak manuálisan kell hozzáadnia a proxyadatokat a gazdagéphez, porthoz, tartományhoz, felhasználónévhez és jelszóhoz (Host, Port, Domain, Username and Password).

További beállítások
Include in Release Candidate Program - kikényszeríti a HEIMDAL Agent frissítését a HEIMDAL szervereken elérhető legújabb HEIMDAL Release Candidate (Béta) verzióra;


PATCH & ASSETS


3RD PARTY SOFTWARE
A Patch & Asset Management3rd Party Software modul lehetővé teszi a felhasználó(k) számára, hogy telepítsenek vagy frissítsenek egy adott harmadik féltől származó alkalmazást a HEIMDAL Security által kezelt alkalmazások listájáról.
3rd Party Software - kapcsolja ON/OFF állápotba a 3rd Party Software modult;


General Settings


Infinity Management - kapcsolja ON/OFF állapotba az Infinity Management modult a saját, harmadik féltől származó .msi, .exe, .bat fájlok telepítéséhez az önálló patch management rendszerből.
A javítások az Infinity Management modulban konfigurálhatók, és bármely Group Policy-re alkalmazhatók;

Keep all applications up-to-date - minden, jelenlegi és jövőbeli, harmadik féltől származó alkalmazás, amely szerepel a 3rd Party szotfver-ek listáján, hozzáadódik az automatikus frissítéshez;

Update non-Heimdal supported packages - lehetővé teszi a végpontra telepített, nem Heimdal csomagok frissítését.


Manage Applications 
Show only Infinity Management applications - csak az Infinity Management-ben hozzáadott harmadik fél alkalmazásait jeleníti meg;


Install - engedélyezi a kiválasztott harmadik féltől származó alkalmazás(ok) telepítését a végpont(ok)on, ha még nincs telepítve.
Update - engedélyezi a kiválasztott, harmadik féltől származó alkalmazás(ok) automatikus frissítését;
Check interval - lehetővé teszi az időintervallum beállítását, amikor a HEIMDAL Agent ellenőrzi az újonnan elérhető javításokat;
Patching Schedule - lehetővé teszi ütemezés beállítását a harmadik féltől származó alkalmazások javítási moduljához;
Kiválaszthat egy vagy több napot a héten, amikor a Heimdal Patch & Assets telepítheti a harmadik féltől származó alkalmazásokat/javításokat;
Kiválaszthat egy vagy több napot a hónapban, amikor a Heimdal Patch & Assets telepítheti a harmadik féltől származó alkalmazásokat/javításokat.
Bármely nap adott intervallumát is kiválaszthatja a harmadik féltől származó alkalmazások javításának kizárásához.


Applications Blacklist
Ez a funkció lehetővé teszi az adott harmadik féltől származó alkalmazás(ok) eltávolítását, hogy korlátozni lehessen a nem kívánt alkalmazások használatát vagy eltávolítását minden olyan gépről, amelyen a jelenlegi GP érvényes. 
Ez a funkció eltávolítja a Patch & Asset Management által felügyelt legtöbb alkalmazást, és eltávolítja a végpontokon jelen lévő, de a Patch & Asset Management modul által nem kezelt harmadik féltől származó alkalmazásokat is.
Harmadik féltől származó alkalmazások eltávolításához meg kell adnia az alkalmazás nevét.

Az alábbi példa a VLC Media Player által használt összes csomagra vonatkozik;
a HEIMDAL Agent eltávolítja a következő csomagokat: aVLCb, aVLC, VLCb;
a Starts with opcióval eltávolítja a VLC, VLCb nevű csomagokat.

Példa:


Ha egy harmadik féltől származó alkalmazást szeretne eltávolítani, amely szerepel a 3rd Party Software listáján, győződjön meg arról, hogy az Install és Update jelölőnégyzetek nincsenek kipipálva, hogy hozzáadhassa a harmadik féltől származó alkalmazást az alkalmazások tiltólistájához (Application Blacklist).


OPERÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉSEK
A Patch & Asset ManagementOperating System Updates modul lehetővé teszi a HEIMDAL Dashboard adminisztrátor(ok) számára, hogy megnézzék, letöltsék és telepítsék az elérhető operációs rendszer-frissítéseket, amelyek a környezet bármely végpontjára vonatkoznak.
A Patch & Assets lehetővé teszi a végpontok újraindításának letiltását az Operating System Updates telepítésének befejezése után, vagy a végpontok újraindításának ütemezését (az operációs rendszer frissítés telepítésének befejezéséhez).



Operating System Updates - kapcsolja ON/OFF állapotba az Operating System Updates terméket;

General Settings
Suppress and install everything - lehetővé teszi az összes elérhető Linux frissítés automatikus letöltését és telepítését (enable/disable) - azokat, amelyek újraindítást igényelnek a teljes telepítési folyamathoz, és azokat is, amelyek nem igényelnek újraindítást;
Installation by category - lehetővé teszi a meghatározott Linux frissítési kategóriák automatikus letöltésének és telepítésének engedélyezését/letiltását (enable/disable). A kategóriák a legördülő menüből választhatók ki:


Check interval - lehetővé teszi az időintervallum beállítását, amikor a HEIMDAL Agent új, elérhető Linux-frissítéseket keres:


OS Schedule - lehetővé teszi az elérhető Linux-frissítések telepítésének konfigurálását egy vagy több nap kiválasztásával, a hét vagy a hónap során (valamint kiválaszthatja az időintervallumot). Ha a hónap egy hetét választja, a HEIMDAL Agent ugyanazt a funkciót fogja alkalmazni a hét összes kiválasztott napján. Az ütemező aktívvá tehető az időválasztás során (Active during the time selection), vagy inaktívvá az időkiválasztás során (Inactive during the time selection):

Macintosh gépek duplikálódása