Egyéni oszlopok (Custom Columns) létrehozása az Active Clients, "Standard view" nézetben

A Management -> Active Clients -> "Standard view" nézetben lehetőség van akár 3 új egyéni oszlop hozzáadásához is a meglévő táblákhoz. 

 

Nem minden felhasználó tudja személyre szabni a nézetet, de az összes felhasználó láthatja (a “View Active Clients Custom columns” jogkör alapértelmezetten engedélyezett). 

Ha a Dashboard felhasználók engedélyezik az “Edit Active Clients Custom columns” lehetőséget, akkor tudják használni a “Column Options” gombot (Management -> Active Clients -> Standard View), és szerkeszthetik a táblázatot. 

A gomb megnyomása után megnyílik egy felugró ablak (hasonlóan a következő képernyőképen láthatóhoz), amely lehetővé teszi a felhasználó számára az oszlopok átrendezését, legfeljebb 3 új oszlop hozzáadását/törlését, és lehetőséget ad a hozzáadott oszlop elnevezésére (csak az újonnan hozzáadott oszlopokra vonatkozóan). A “default” oszlopok nem átnevezhetők és nem törölhetők, de a Dashboard felhasználója mozgathatja őket, így megváltoztatva a sorrendjüket (drag and drop). 

A Hostname oszlop rögzítve van, mindig a legelső a táblázatban! 


A felugró ablakban található egy “Add” gomb, amellyel a felhasználó új egyéni oszlopot adhat hozzá. Ezeknek az egyéni oszlopoknak lehet egyéni neve, törölhetők és sorrendjük is módosítható. A felugró ablak alján megjelenik az „OK” gomb (lenyomva az új elrendezést menti), és egy “Cancel” gomb (lenyomva mégsem hozza létre az új oszlopot). 

Amikor hozzáadunk egy új egyéni oszlopot, akkor egy vízszintes görgetési funkció válik aktívvá. Az új oszlopokhoz az adatok kétféleképpen adhatók hozzá: manuális beszúrással (szövegmező/ text field) vagy .csv fájl importálásával (“Import Custom data .*CSV file”). Ha a rendszer legalább egy új oszlop hozzáadását észleli, az “Import Custom data .*CSV file” mező aktívvá válik. 

A mező mellett van egy információs buborék, melyben a következő szöveg jelenik meg: “This functionality enables you to import data to the custom columns. For a sample .csv click here”. - Ez a funkció lehetővé teszi az adatok importálását az egyéni oszlopokba. A .csv minta megtekintéséhez kattintson ide!

Lehetőség van arra is, hogy az egyéni oszlop(ok) neve(i) alapján keresést végezzünk. Az új elrendezés ügyfél szinten kerül mentésre, így az ügyfélhez tartozó összes Dashboard felhasználó megtekintheti/szerkesztheti. 

Ezekben az oszlopokban a hozzáadott egyéni információk a Client Specifics nézetben is megjelennek (ha egy hostname-re kattintanak), a General -> Machine info lapon, az újonnan hozzáadott “Custom info” részben. 




HEIMDAL Dashboard végpont beállításai
Linux