Új verzió 2022 Október



 ​Tisztelt Heimdal Partner!

Szeretnénk tájékoztatni a Heimdal™ Production Dashboard új, 3.2.0-s verziójának megjelenéséről, amely 2022. október 18-tól elérhető. A Heimdal™ Production Agent letölthető lesz a Dashboard-on (“Guide” menü „Download and install” lapon) 2022. október 20-tól, és a következő hetek során bevezetésre kerül. 

Főbb Funkciók 

Heimdal™ Threat Prevention Endpoint 

● DNS over HTTPS (DoH) - dedikált Release Note biztosítása 

Heimdal™ Threat Prevention Network 

● Hybrid DNS - dedikált Release Note biztosítása 

Heimdal™ Patch & Asset Management 

● Lehetőség 3rd party szoftver telepítésére az Active Clients, Standard nézetből 

Ez a fejlesztés radikálisan leegyszerűsíti a Heimdal™ Dashboard felhasználói élményét. Ez a funkció (csak Windows operációs rendszerhez érhető el) lehetővé teszi egy vagy több 3rd party alkalmazás telepítését a Standard javítási listából és az Infinity Managementből. 

Ehhez az Active Clients -> Standard view, lapon válasszon ki egy vagy több gépet, és válassza ki az „Install 3rd Party Software” parancsot a „Select what action to take” legördülő listából. 

 


Miután kiválasztotta az „Install 3rd Party Software” parancsot, megjelenik egy felugró ablak, amelyben meg kell erősítenie a műveletet, majd válassza ki a telepíteni kívánt alkalmazásokat/javításokat. Lehetősége van csak az Infinity Management alkalmazásokat listázni a megfelelő jelölőnégyzet bepipálásával. 

 


A telepítés státusza (“Completed”, “In progress”, “Pending”, “Error”, “Canceled”) megjelenik az újonnan létrehozott Active Clients -> Server commands nézetben. Ebben a nézetben, a státusztól függően, lehetősége van a telepítés megszakítására vagy az újrapróbálkozásra. Ez a nézet egy szűrőgombot is tartalmaz, amely lehetővé teszi a „Command type” vagy a „Resolution” szerinti szűrést. 

 


 


Megjegyzés: A gépen már jelenlévő szoftver telepítésére vonatkozó kérés esetében az alkalmazás CSAK akkor kerül újratelepítésre, ha a szoftver verziószáma a kérés elküldésekor eltér a jelenleg telepített verziótól. 

● Végfelhasználói előugró ablak – 3rd party patch telepítésekor 

A végfelhasználói tevékenység megzavarásának minimális szinten tartása érdekében új felugró ablakot vezettünk be a Heimdal™ Agent-ben, amely értesíti a végfelhasználót, ha egy harmadik féltől származó javítás telepítése esedékes lesz. Ahhoz, hogy ez az ablak felugorjon, engedélyezni kell az újonnan implementált Endpoint Settings -> Patch & Assets -> 3rd Party Patch Management -> „Patch install delay pop-up” jelölőnégyzetet. 

A Dashboard felhasználója késleltetheti a telepítést (Install delay) 5 és 60 perc között, illetve beállíthatja az elhalasztások számát is (Number of postpones allowed), ami maximum 5 alkalom lehet. 



A végfelhasználó elhalaszthatja a telepítést (a „Install delay” és a „Number of postpones allowed”) az „Install now” és a „Dismiss” beállítás alapján. 

 


Heimdal™ Endpoint Detection, Next – Gen Antivirus : 

● Vizsgálat indításának lehetősége az Active Clients Standard nézetből 

A Heimdal™ Dashboard felhasználói élményének javítására irányuló folyamatos erőfeszítéseink eredménye ez a funkció, amely lehetővé teszi a Next – Gen Antivirus vizsgálat elindítását az Active Clients -> Standard nézetből. Ehhez ki kell választania egy vagy több végpontot, majd a „Next – Gen Antivirus Scan” parancsot a „Select what action to take” legördülő listából. 



Az „Apply” gomb megnyomásával egy felugró ablak jelenik meg, amely kéri, hogy válassza ki a szkennelés típusát, majd a „Cancel” vagy a „Confirm” lehetőséget. 

 

A kiválasztott vizsgálati típus állapota (“Completed”, “In progress”, “Pending”, “Error”, “Canceled”) megjelenik az újonnan létrehozott Active Clients -> Server commands nézetben. Ebben a nézetben, a státusztól függően, lehetősége van a vizsgálat megszakítására vagy az újraindítására. Ez a „Server commands view” tartalmaz egy szűrőgombot, amely lehetővé teszi a „Command type” vagy „Resolution” szerinti szűrést. 

 

 

Heimdal™ Privileges & App. Control 

● Privileged Access Management – Ne engedélyezze a „Run with Admin Privileges” lehetőséget a rendszergazdai munkamenetekhez 

Ez a funkció megakadályozza, hogy a felhasználó rendszergazdai jogosultságokkal futtasson fájlokat, emelt szintű munkamenetekben. Ebből a célból létrehoztunk egy új jelölőnégyzetet a Heimdal™ Dashboard-on, az Endpoint Settings -> Privileges & App Control -> Privileged Access Management, Administrator Session szekcióban, melynek neve „Do not allow Run with AP when session elevated”. Ha a jelölőnégyzet be van kapcsolva, akkor az emelt szintű munkamenetbe bejelentkezett végfelhasználónak nem lesz lehetősége arra, hogy jobb gombbal kattintson egy alkalmazásra, és elérje a „Run with Admin Privileges” helyi menüparancsot. 

 

Ha a "Run as administrator" -> "Allow run as administrator" opció engedélyezve van, akkor az új jelölőnégyzet elhalványul, és a Dashboard felhasználónak nem lesz lehetősége módosítani. 

● Application Control – Új alkalmazás Control rule type “Command Line” 

A funkció segítségével az Alkalmazásfelügyeleti szabálykészlet részletesebb konfigurálása valósítható meg, lehetővé téve a Dashboard felhasználó számára, hogy a fő alkalmazás blokkolása nélkül engedélyezzen/blokkoljon bizonyos fájlokat, amelyeket egy adott folyamat nyit meg. 

Ebben a nézetben a Heimdal™ dashboard Endpoint Settings -> Privileges & App Control -> Application Control, Alkalmazásvezérlési szabályok szakaszában mostantól hozzáférhet egy új szabálytípushoz, amikor alkalmazást ad hozzá vagy szerkeszt. 

Vezérlési szabály, az úgynevezett „Command Line”. A „Command Line” típusú szabályok értéke lehet elérési út (pl.: „C:\Documents\test.pdf), helyettesítő karakterrel rendelkező kiterjesztés (pl.: „*.pdf”) vagy több helyettesítő karakterből álló útvonal (pl. : "C:*\MyFolder*.pdf"). 

 

A „Command Line” szabálytípuson alapuló szabályokat is engedélyezheti/letilthatja (Allow/ Block) a Products -> Privileges & App Control -> Application Control tab -> a Dashboard teljes naplózási nézetében (Full logging view). 

 

A Heimdal™ Agent oldalán egy előugró ablak jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában, amely tájékoztat, hogy a „Command Line” szabály miatt egy adott fájl (pl.:*.pdf) blokkolva lett. 

Példaüzenet: “Application Control has blocked Something.pdf due to a command line rule.” („Az Alkalmazásvezérlő egy parancssori szabály miatt blokkolta a Something.pdf fájlt.”). 

A „Command Line” szabálynak megfelelő folyamatok a könnyebb azonosítás érdekében kiemelésre kerülnek a Dashboard-on a folyamat neve mellett „C” betűvel jelölve (ha a „C” ikon fölé viszi az egérmutatót, a „parent” alkalmazás/ folyamat neve jelenik meg). 

 

Heimdal™ Remote Desktop 

● Távoli asztali munkamenet meghívása vagy átadása más támogatóknak 

A Heimdal™ Remote Desktop termék most lehetőséget kínál arra, hogy meghívjon más támogatókat egy aktív RD-munkamenetre, vagy átvigye azt egy másik támogatott eszközre. Ezt a Heimdal™ Agent-en keresztül érheti el a Remote Desktop oldal jobb alsó sarkában található „Connection Actions” kattintható címke megnyomásával. Ezzel a meglévő táblázatot az alábbira módosítja: 

 

A „Connection Actions” rácsban az összes jelenleg aktív kapcsolat megjelenik, mindegyik két hivatkozással: egy az átvitelhez, egy másik a meghíváshoz. Ha rákattint az URL-ekre, átmásolhatja az információkat a vágólapra. Bármely hivatkozásra kattintás után megjelenik egy felugró ablak, amely tájékoztatja, hogy a kimásolt link csak egyszer használható, és hogy új kapcsolat létrehozásához frissíteni kell az oldalt, hogy új átviteli és meghívó URL-eket generálhasson. 

 

Nyissa meg a hivatkozást egy másik gépen, és futtassa a Heimdal RD Viewer futtatható fájlt, amely automatikusan letöltődik. Ha az átviteli URL-t használja, akkor az eredeti munkamenet lezárásra kerül, és az új gépen elindul. Ha a meghívó URL-t használja, akkor egy másik munkamenet jön létre, de a kezdeti nem záródik be, mint az előző esetben. 

Egyéb fejlesztések és javítások: 

● Az Azure AD-integráció továbbfejlesztése 

Továbbfejlesztettük a csoportházirendek automatikus egyeztetését attól függően, hogy az aktuálisan bejelentkezett felhasználó melyik Azure Active Directory csoport(ok) tagja, az Azure AD számítógépcsoportokkal való szinkronizálás lehetőségének hozzáadásával, valamint az Azure AD felhasználói és számítógépes dinamikus csoportjainak támogatásával. 

● Threat Prevention Network, Latest Threats view, Forensics view 

Threat Prevention Network -> Latest Threats nézetünket két alnézetre osztottuk: a meglévő Latest Threats nézetre és egy új Forensics nézetre (a kettő közül választhat az újonnan hozzáadott legördülő listából). A Forensics nézet bővíti a blokkolt tartomány adatait a blokkolt URL, a protokoll és a DNS-kérés forrás IP-címének megjelenítésével. 

 

Megjegyzés: Ha a Hibrid DNS engedélyezve van, a Forensics nézetben megjelenített adatok nem lesznek elérhetők 

● Az Active Clients jelentései elérhetővé váltak a viszonteladók és a forgalmazók számára 

Az Admin Heimdal™ Dashboard szekciójának jelentései: 

Active Clients lista modulonként 

Havi számlázási lista 

Ezek a jelentések mostantól lekérhetők partnereink számára. 

A Partner (viszonteladó vagy forgalmazó) kiválasztása után meg kell adni egy kezdő dátumot (a befejező dátum automatikusan egy naptári hónappal későbbre van beállítva), és megnyomva a „Request Active Clients Report” és/vagy a „Request Monthly Billing Info Report” gombot a jelentések, feldolgozásuk és a listában való megjelenésük után, letölthetők. 

 

A kérelmek feldolgozása sorrendben történik, és ha készen állnak, az állapot "Queued" (várólistában) státuszról "Download" státuszra változik. Erről a felhasználót e-mailben is értesítjük. A jelentés letölthető az e-mailben található linkről vagy a Heimdal Reports oldal Állapot részében található "Download" gomb megnyomásával. A lista tartalmazza az összes kért jelentést a kiválasztott partnerrel és azok állapotával kapcsolatban. 


A jelentések listája partnernév szerint szűrhető. A jelentés feldolgozása után bármely Dashboard felhasználó letöltheti azt, aki hozzáfér az adott partnerhez. 

● A megfelelőségi nézet (Compliance view) kiterjesztése Linux operációs rendszerre, az operációs rendszer frissítéseire és a 3rd Party Patch Management-re 


Kibővítettük a Compliance nézet lefedettségét (az OS-frissítések -> Windows OS mellett) a 3rd Party Patch Management -> Windows OS, valamint a Heimdal™ Dashboard OS Frissítések és 3rd Party Patch Management -> Linux OS részekre. 

A kompatibilis gép definíciója az OS frissítések -> Linux OS és 3rd Party Patch Management Windows OS/Linux OS esetében ugyanaz, mint a meglévő operációs rendszer frissítések -> Windows Updates Compliance nézet: olyan végpont, amely előtt nincsenek függőben lévő vagy elérhető frissítések a kiválasztott konkrét dátum vagy időintervallum “From” dátuma előtt (a “Specific” dátum vagy “Interval” a “Filters” gombbal beállítható). 

 

 

Ha bármiben segítségre van szüksége, kérem lépjen kapcsolatba velünk a [email protected] címen. 

Üdvözlettel, 

A Heimdal és a Maxvalor Team. 

Az új funkciók megfelelő működésének biztosítása érdekében kérjük, törölje a böngésző cookie-jait és egyéb webhelyadatokat, valamint a gyorsítótárazott képeket és fájlokat, mielőtt hozzáférne a Heimdal™ irányítópultjához. 

 


Új verzió 2022 szeptember